Ο Δήμαρχος ΠΑΡΟΥ, Μάρκος Κωβαίος, μας προσκαλεί στο υπέροχο νησί του…

 

Λόγοι για να επισκεφτείτε την Πάρο...

 

Γράφει για τους αναγνώστες του TRAVEL

 ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ

Μάρκος Κωβαίος

 

«Πολλοί είναι οι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Πάρο μας… Γιατί είναι το νησί που μπορεί να κερδίσει το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών, όλων των βαλαντίων και όλων των προτιμήσεων. Και το κερδίζει γιατί όλες αυτές οι κατηγορίες επισκεπτών συγκλίνουν σε ένα κοινό σημείο: την ποιοτική διάσταση του προορισμού.

Η Πάρος, παρά τη μεγάλη δημοφιλία της, παρά τη συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση, συνεχίζει να κρατά ψηλά τη σημαία της φυσιογνωμίας, των παραδόσεων και του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων και των καταγάλανων θαλασσών που την αγκαλιάζουν. Και, ως ένας τόπος ευλογημένος από την Παναγιά της την Ευαγγελίστρια, προσελκύει, πέρα από τουρίστες και προσκυνητές.

Η ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος της Πάρου, μας έδωσε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε όλες τις θεματικές εκείνες μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο θαλάσσιος, ο πολιτιστικός, ο συνεδριακός κλπ, που συνέβαλαν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου. Έτσι, ενώ δεχόμαστε κάθε χρόνο μεγάλο όγκο επισκεπτών, μπορούμε να διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, χάρη στην κατανομή στο χώρο και στο χρόνο.

Η Πάρος προσφέρεται και για οικογενειακές διακοπές , αφού κάθε μέλος της οικογένειας έχει ένα λόγο να βρεθεί στο νησί μας. Προσφέρεται και για ρομαντικές αποδράσεις αφού το σκηνικό του νησιού είναι ιδανικό για να πλαισιώσει την ανθρώπινη συνύπαρξη. Προσφέρεται για χαλάρωση αλλά και για εξερεύνηση. Προσφέρεται για διασκέδαση αλλά και για ηρεμία. Προσφέρεται για κολύμπι στις καθαρές θάλασσες που και εφέτος πήραν τη γαλάζια σημαία τα Τσερδάκια, ο Λογαράς, η Πούντα και η Χρυσή Ακτή.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλούς ακόμα λόγους. Αφήνω όμως στον κάθε ένα, να ανακαλύψει μόνος του το λόγο που η Πάρος θα γίνει ο μόνιμος «σύντροφος» των διακοπών του.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οι ειδυλλιακές παραλίες της Πάρου

                     Ιστορικά Προσκυνήματα στην Πάρο & πανέμορφες εκκλησίες