Hotel Eirini: Ένα υπέροχο ξενοδοχείο στον Αχέροντα, σε ιδανική τοποθεσία για εκδρομές σε προσκυνήματα, στη φύση και την ιστορία

 

Μία εξαιρετική πρόταση εκδρομής σε ένα πανέμορφο χωριό της Ηπείρου, ιδανικό ορμητήριο για επίσκεψη σε σημαντικά προσκυνήματα, ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με διαμονή σε ένα παραδοσιακό και φιλόξενο ξενοδοχείο, μέσα στη φύση και δίπλα στον ποταμό Αχέροντα. 

Τα χωριά της Ηπείρου είναι ιδανικοί προορισμοί για αποδράσεις κάθε εποχή του χρόνου και προσφέρονται για αξέχαστες εκδρομές που καλύπτουν τις επιθυμίες κάθε επισκέπτη. Στη Θεσπρωτία, στην ιστορική περιοχή του Σουλίου, βρίσκεται η Γλυκή, ένα υπέροχο γραφικό πεδινό χωριό, με βουνίσια όμως ομορφιά. Απλώνεται ακριβώς δίπλα στις όχθες του ποταμού Αχέροντα και περιβάλλεται από τα Όρη του Σουλίου, μέσα σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό με δασώδεις εκτάσεις, τρεχούμενα νερά και υπεραιωνόβια πλατάνια.

Η Γλυκή βρίσκεται στο δρόμο Παραμυθιάς – Πρέβεζας, σε υψόμετρο 80μ. και απέχει 28χλμ. από την Πάργα, 40χλμ. από την Ηγουμενίτσα και 60χλμ. από την Πρέβεζα.

 

Μέσα σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο φωλιάζει το Ξενοδοχείο «Ειρήνη» που προσφέρει άνετη και ποιοτική διαμονή μέχρι και σε γκρουπ επισκεπτών και αποτελεί το εξαιρετικό ορμητήριο για να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή.

 

Απολαύστε υπέροχη διαμονή στο Ξενοδοχείο «Ειρήνη»

Πρόκειται για ένα νεόκτιστο ξενοδοχείο που βρίσκεται μέσα στο χωριό Γλυκή, δίπλα στις όχθες του ποταμού Αχέροντα, με θέα ένα μαγευτικό τοπίο. Ένα ξενοδοχείο που δημιουργήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα και πολύ μεράκι, ένας προσεγμένος και ζεστός χώρος όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν αυθεντική φιλοξενία και στιγμές χαλάρωσης.

Τα δωμάτια και τα στούντιο, ζεστά και ατμοσφαιρικά, προσφέρουν γαλήνη, άνεση και θαλπωρή. Επιλογές υπάρχουν για ζευγάρια, οικογένειες, παρέες και γκρουπ, ώστε όλοι να φιλοξενούνται άνετα. Όλα τα δωμάτια προσφέρουν πανέμορφη θέα στην καταπράσινη φύση, μπαλκόνι, κουζίνα, ψυγείο, κλιματισμό, τηλεόραση και πολλές ακόμα υπηρεσίες. Για τους επάνω ορόφους υπάρχει και ασανσέρ.  

 

 

 

Εκτός όμως από τα άνετα δωμάτια, το ξενοδοχείο «Ειρήνη» προσφέρει και εκλεκτό φαγητό. Σε χώρους με εκπληκτική θέα στο ποτάμι του Αχέροντα και στο φαράγγι, μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας, τον καφέ και το ποτό σας στο μπαρ, ενώ στο υπέροχο εστιατόριο με την άψογη διακόσμηση, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων με γνήσια υλικά, παραδοσιακές πίτες, καλό κρασί και λαχταριστά γλυκά!

 

 

Θα βρείτε επίσης εξωτερική πισίνα με βεράντα, γυμναστήριο, ψησταριά (barbeque) με χωριάτικο φούρνο, παιδότοπο και πάρκινγκ.

Μαζί με την ποιοτική του φιλοξενία, το ξενοδοχείο «Ειρήνη» ξεχωρίζει και για την τοποθεσία του, καθώς προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε πολλά αξιοθέατα. Οι ιδιοκτήτες, άριστοι γνώστες της περιοχής, είναι πρόθυμοι να σας κατατοπίσουν σχετικά. Είναι μία ιδανική βάση διαμονής για εκδρομές προσκυνηματικές, ιστορικές, φυσιολατρικές, αλλά και σχολικές.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Ξενοδοχείο «Ειρήνη» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του:

www.hoteleirini.gr

 

Για επικοινωνία & κρατήσεις:

Ξενοδοχείο «Ειρήνη»

Γλυκή Θεσπρωτίας

Τηλέφωνο: 26660 41934 • 6974478752

Email: hoteleirini.acheron@gmail.com

 

Κοντινές επισκέψεις σε σημαντικά αξιοθέατα από το Ξενοδοχείο «Ειρήνη» στη Γλυκή:

Ο Τάφος της Αγίας Παρασκευής στη Μονή της Πούντας

Παρότι η Αγία Παρασκευή δεν καταγόταν από την Ήπειρο, κατά την παράδοση έδρασε στην περιοχή και μαρτύρησε σε αυτή. Στη Μονή της Πούντας, 8 χλμ. από τη Γλυκή, κοντά στο Καναλάκι Πρέβεζας, δίπλα στη μυθική Αχερουσία λίμνη, υπάρχει ο τάφος της, όπου οι πιστοί θάψανε το ακέφαλο σώμα της, αφού θανατώθηκε με αποκεφαλισμό. Στον τάφο της, πηγή θαυμάτων, ανεγέρθηκε προς τιμή της τρισυπόστατος ναός, ενώ εκεί σώζεται και η πέτρα, όπου στηριζόμενη η Αγία προσευχόταν κατά τον αποκεφαλισμό της. Η Μονή της Πούντας προσελκύει πολλούς προσκυνητές από όλη την Ελλάδα.

 

Το κενοτάφιο του Αγίου Δονάτου μέσα στο χωριό Γλυκή

O Άγιος Δονάτος έζησε κατά τα χρόνια του αυτοκράτορα Μέγα Θεοδόσιου γύρω στα 350 μ.Χ. και χειροτονήθηκε επίσκοπος Ευροίας, μιας πόλης της Ηπείρου η οποία γνώριζε μεγάλη ακμή εκείνα τα χρόνια. Ο βίος και τα θαύματά του τον κατέστησαν γνωστό ακόμα και στον ίδιο τον αυτοκράτορα, ενώ σήμερα είναι ο πολιούχος της πόλης της Παραμυθιάς, προστάτης άγιος των κατοίκων της περιοχής Σουλίου και όλης της Θεσπρωτίας. Προς τιμήν του έχουν ιδρυθεί αρκετοί ναοί στην περιοχή, όπως στο Σούλι, στη Γλυκή, ο μητροπολιτικός ναός στην Παραμυθιά και αλλού.

Μέσα στη Γλυκή, στο δρόμο για τις πηγές του ποταμού Αχέροντα, βρίσκεται το κενοτάφιο του Αγίου Δονάτου, που δέχεται πλήθος επισκεπτών. Η περιοχή συνδέεται και με ένα από τα πολλά θαύματα του Αγίου, στο οποίο μάλιστα, σύμφωνα με την παράδοση, το χωριό οφείλει και το όνομά του: η ιστορία αναφέρει ότι ο Άγιος Δονάτος κατάφερε να σκοτώσει ένα δράκο που φώλιαζε στις πηγές και τα νερά του Αχέροντα με αποτέλεσμα το νερό να γίνεται δηλητηριώδες, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα. Μετά το θάνατο του δράκου, ο Άγιος ευλόγησε το νερό και το έκανε γλυκό. Εξ’ ου και η ονομασία του χωριού Γλυκή. Μικρό τμήμα των λειψάνων του Αγίου Δονάτου φυλάσσεται στον μητροπολιτικό ναό της Παραμυθιάς, 15 χλμ. από τη Γλυκή και διατίθεται προς προσκύνημα, έπειτα από συνεννόηση με τη Μητρόπολη.

 

Ο παλαιός ναός της Παναγίας στη Γλυκή

Ερειπωμένος σήμερα, ο παλαιοχριστιανικός ναός της Παναγίας, του 320 μ.Χ., βρίσκεται στο χωριό Γλυκή, πλάι στον Αχέροντα. Τα νεότερα χρόνια, στο χώρο του Αγίου Βήματος χτίστηκε μικρή εκκλησία, αφιερωμένη στην Παναγία, με τη θαυματουργή εικόνα Της.

 

Η Μονή της Παναγίας Παραμυθιώτισσας

Το βυζαντινό μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία την Παραμυθία του 12ου αιώνα μ.Χ. βρίσκεται μέσα στην πόλη της Παραμυθιάς, 20 χλμ. περίπου από τη Γλυκή. Εδώ κατέφευγαν πολλοί ασθενείς για παρηγοριά και γι’ αυτό «Παναγία η Παραμυθία». Η μοναδικότητα του ναού τον κάνουν σημείο αναφοράς για την πόλη και δέχεται επισκέψεις από όλο τον κόσμο.

 

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου στην Κυψέλη

Το χωριό Κυψέλη απέχει 3 χλμ. από τη Γλυκή και το Ξενοδοχείο «Ειρήνη» και εδώ βρίσκεται ο βυζαντινός ναός του Αγίου Δημητρίου από τον 11ο αιώνα μ.Χ.

 

Σπήλαιο Αγίου Αρσενίου

Το σπήλαιο που μόνασε ο Άγιος Αρσένιος στο βουνό Γκορίλας βρίσκεται 10 χλμ. από το Ξενοδοχείο «Ειρήνη». Για να το επισκεφτεί κάποιος χρειάζεται αρκετή ανάβαση, καθώς βρίσκεται στο τέλος μιας υπέροχης ορειβατικής διαδρομής, σε υψόμετρο 1200 μέτρων.

 

Μονή Γηρομερίου

Η Μονή Γηρομερίου βρίσκεται στην περιοχή των Φιλιατών και απέχει μιάμιση ώρα από το Ξενοδοχείο «Ειρήνη». Είναι ένα από τα πιο ξακουστά μοναστήρια της Ηπείρου, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και ανάγει την ίδρυσή του στο α΄ μισό του 14ου αιώνα. Ιδρυτής της Μονής υπήρξε ο Όσιος Νείλος. Σε προσκυνητάρι στο τέμπλο του ναού βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, η πλέον παλαιά εικόνα της Μονής, αγιογραφημένη στις αρχές του 14ου αιώνα.

 

Το Κούγκι

Το Κούγκι Σουλίου δεσπόζει στον ιστορικό και μαρτυρικό τόπο του Σουλίου, 25 χλμ. από το Ξενοδοχείο «Ειρήνη». Πρόκειται για έναν οχυρό χώρο στον οποίο βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Εδώ, τον Δεκέμβριο του 1803, ο καλόγερος Σαμουήλ μαζί με λιγοστούς Σουλιώτες αυτοπυρπολήθηκαν στην πυριτιδαποθήκη, ώστε να μην πέσουν στα χέρια του στρατού του Αλή Πασά τα τρόφιμα και τα πολεμοφόδια. Στο Κούγκι κάθε χρόνο στα πλαίσια των εορτών του Σουλίου, που γίνονται την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, γίνεται αναπαράσταση της αποχώρησης των Σουλιωτών καθώς και της ανατίναξης.

 

Το μαρτυρικό Ζάλογγο

Στην κορυφή του όρους Ζάλογγο, 25 χλμ. από το Ξενοδοχείο «Ειρήνη» στη Γλυκή, δεσπόζει επιβλητικά το περίφημο μνημείο του διάσημου γλύπτη Γεώργιου Ζογολλόπουλου. Είναι αφιερωμένο στις Σουλιώτισσες που, το 1803, περικυκλωμένες στο Ζάλογγο από τον οθωμανικό στρατό, προτίμησαν να πέσουν μαζί με τα μωρά παιδιά τους στον γκρεμό και να θυσιαστούν, παρά να ζήσουν μία ζωή αιχμαλωσίας. Κοντά στο μνημείο υπάρχει ο ναός Αγίων Ταξιαρχών, ενώ κάτω από τον θρυλικό βράχο του Ζαλόγγου βρίσκεται η ιστορική μονή του Αγίου Δημητρίου.

 

Απολαύστε επίσης:

- Διαδρομές μέσα στη φύση γύρω από τον ποταμό Αχέροντα, το εντυπωσιακό φαράγγι, τα στενά και τις εκβολές του. Η σπηλιά του Δράκου, η γέφυρα Ντάλα, η σκάλα της Τζαβέλαινας που οδηγεί στις «πύλες του Άδη», είναι μερικά από τα υπέροχα τοπία που θα δείτε. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως ιππασία, rafting, canoe-kayak κ.α.

- Επισκεφτείτε την κοσμοπολίτικη Πάργα, τα χωριά του Σουλίου, τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και την αρχαία Κασσώπη για εκδρομές στην ιστορία και τον πολιτισμό.