Τα πλεονεκτήματα της έντυπης διαφήμισης

Με την ψηφιακή επανάσταση να βρίσκεται στο peak της, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χρήση της έντυπης διαφήμισης παραμένουν ισχυρά! Αυτά είναι τα έξι βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η έντυπη διαφήμιση στις B2B εταιρείες, οι οποίες επιδιώκουν να "αιχμαλωτίσουν" την προσοχή επαγγελματικού κοινού...


Προσέγγιση σε εύπορα ακροατήρια, που ασκούν επιρροή
Σύμφωνα με το Magazine Factbook 2015 της MPA, τα έντυπα περιοδικά υπερέχουν σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κανάλια όταν πρόκειται να προσεγγίσουν εύπορους αναγνώστες. Επιπλέον, τα ψηφιακά και έντυπα περιοδικά διατηρούν τις κορυφαίες θέσεις για την παρακίνηση του διαφημιστικού ενδιαφέροντος μεταξύ των πιο εύπορων κοινών των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αναγνώστες περιοδικών είναι πιστοί σε αυτές τις εκδόσεις και συχνά αποτελούν συνδρομητές παρά απλούς αναγνώστες, έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις ή ασκούν μεγάλη επιρροή στους χώρους εργασίας τους.   

Προσέγγιση σε άτομα που διαμορφώνουν αποφάσεις
Τα βασικά άτομα που διαμορφώνουν αποφάσεις, επιλέγουν δημοσιεύσεις, όπως οι Fortune και Bloomberg, ώστε να λάβουν συμβουλές και πληροφορίες για τη διαχείριση των επιχειρήσεών τους. Όταν οι νομικές φίρμες και τα οικονομικά ινστιτούτα διαφημίζονται σε αυτές τις εκδόσεις, αποκτούν άμεση επαφή με τους συγκεκριμένους decision makers.

Επίτευξη προστιθέμενης αξίας και πρεστίζ
Τα έντυπα περιοδικά όπως τα Time και Forbes, βρίσκονται σε κυκλοφορία για περισσότερο από έναν αιώνα. Πολύ καιρό πριν οι άνθρωποι γνωρίσουν την επανάσταση που έφερε το ίντερνετ, οι πληροφορίες διαμοιράζονταν με τη χρήση έντυπων εκδόσεων. Με το να έχει κάποιος την επιχείρησή του να προβάλλεται σε ένα αξιόπιστο εθνικό περιοδικό, άμεσα προσδίδει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στο μήνυμα που θέλει να στείλει.

Επωφεληθείτε από την τοπική στόχευση σε μια εθνική δημοσίευση
Πολλοί μπορούν να στοχεύσουν στο digital marketing σαν τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης αγορών που ξεπερνούν τις τοπικές προσεγγίσεις και να στοχεύσουν σε ιδιαίτερα groups ατόμων. Κι ενώ πράγματι το digital επιτρέπει την εξειδικευμένη στόχευση, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που δεν έχει το έντυπο: τους ad blockers! Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της έντυπης διαφήμισης, είναι η ικανότητα να στοχεύει τοπικά σε εθνικούς έντυπους τίτλους.

Το έντυπο είναι το αντίδοτο στο multitasking
Όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν μέσα online, συνήθως έχουν ανοικτά διάφορα browser tabs και βρίσκονται εν μέσω άλλων δραστηριοτήτων στη δουλειά ή στο σπίτι. Σύμφωνα με αυτό, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος διαφημιζόμενος πως αν θέλει να βρει ένα περισσότερο αφοσιωμένο κοινό, που θα εστιάσει στο μήνυμα του, τότε αυτό υπάρχει σε μια έντυπη έκδοση περιοδικού. Στα περιοδικά, βλέπετε, δεν υπάρχουν tabs και παράθυρα για να αποσπάσουν την προσοχή.  
 
Μεγάλη διάρκεια ζωής των μηνυμάτων
Η μέση διάρκεια ζωής μιας digital διαφήμισης, εκτείνεται σε λίγα, μόλις, δευτερόλεπτα ή όσο χρειάζεται ο χρήστης για να σκρολάρει στην οθόνη ή να κάνει κλικ σε κάποιο άλλο link. Στην έντυπη διαφήμιση, αντίθετα, το μήνυμα παραμένει στην ίδια θέση κι επιτρέπει στον αναγνώστη να το δει όσες φορές θέλει, ξανά και ξανά. Μάλιστα, σύμφωνα με το Magazine Factbook η ανάγνωση ενός περιοδικού μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 εβδομάδες μετά την ημέρα πώλησής του.  

Αναδημοσίευση από advertising.gr