Φθινοπωρινό διήμερο στο Ναύπλιο

 

Γράφει η Εύη Μακρυγιάννη

Συντάκτρια Citycampus.gr

 

Αν ψάχνει κάποιος προορισμό για ένα ξεκούραστο σαββατοκύριακο μέσα στο φθινόπωρο, τότε η ιδανική λύση είναι το Ναύπλιο. Ένα πανέμορφο μέρος κατάλληλο για την εποχή, καθώς τα σοκάκια και οι πλακόστρωτοι δρόμοι ταιριάζουν απόλυτα με τη νοσταλγική διάθεση του φθινοπώρου. Δυο μέρες είναι αρκετές, ώστε να το γυρίσει όλο. Να γεμίσει τις μπαταρίες του ξεκινώντας με περισσότερη διάθεση την επόμενη εβδομάδα.

Η Παλιά Πόλη

Το Ναύπλιο χωρίζεται σε Παλιά και Νέα Πόλη. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Παλιά Πόλη, γιατί εκεί ο επισκέπτης θα συναντήσει μικρά μαγαζάκια, ταβέρνες και τη διάσημη πλατεία Συντάγματος. Περπατώντας στα πλακόστρωτα στενά και μυρίζοντας τις πολύχρωμες βουκαμβίλιες θα καταλάβει γιατί όποιος πηγαίνει στο Ναύπλιο μαγεύεται. Μια πανέμορφη πόλη που συνδυάζει το νεοκλασικό με το μοντέρνο στυλ. Σε κάθε γραφικό στενάκι θα συναντήσει και μια όμορφη καφετέρια που το βράδυ μετατρέπεται σε μπαράκι και σφύζει από ζωή, γέλια και χρώματα.

Τι να κάνει

Την ομορφιά και την ιστορία αυτής της πόλης δεν την ανακαλύπτει κανείς βλέποντας αξιοθέατα, αλλά περπατώντας την. Αφού, λοιπόν, περιηγηθεί στα δρομάκια της Παλιάς Πόλης και φυσικά περάσει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, έξω απ’ τον οποίο σκοτώθηκε ο Καποδίστριας, θα περπατήσει τον δρόμο παράλληλα του λιμανιού. Αν μάλιστα περάσει και το βράδυ, απέναντι θα δει φωτισμένο το Μπούρτζι. Συνεχίζοντας προς το μονοπάτι της Αρβανιτιάς και διασχίζοντάς το, φτάνει στην παραλία. Είναι μια μαγευτική διαδρομή που συνδυάζει το ορεινό τοπίο με τη θάλασσα. Τέλος, σημαντικός προορισμός το Παλαμήδι! Ανεβαίνοντας με τα πόδια, ο καθένας απολαμβάνει τη θέα και δεν πρέπει να παραλείψει να μπει στη σπηλιά όπου φυλακίστηκε και πέθανε ο Κολοκοτρώνης.

Αν περισσέψει χρόνος και θέλει να δει και άλλα αξιοθέατα, σπουδαίο και αντιπροσωπευτικό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι το Πολεμικό Μουσείο. Επίσης, μιας και το Ναύπλιο φημίζεται γι’ αυτά, αξίζει κανείς να επισκεφθεί το Μουσείο Κομπολογιού.

Πού να φάει

Ανά δυο βήματα στο Ναύπλιο θα συναντά και μια ταβέρνα γεμάτη ανθρώπους και μυρωδιές που θα του σπάνε τη μύτη… Αν δυσκολεύεται να επιλέξει, σε περίπτωση που είναι φανατικός της πίτσας, συνίσταται ανεπιφύλακτα το Scuola. Αν κάποιος προτιμά να πάει σε μεζεδοπωλείο, ιδανική επιλογή αποτελεί το Πηδάλιο που συνδυάζει ποιότητα φαγητού με καλές τιμές και πολύ εξυπηρετικό προσωπικό. Αξίζει να φάει οπωσδήποτε παγωτό από τον περιβόητο Ιταλό στο Αntica Gelateria di Roma και αν ψάχνει πώς να κλείσει τη βραδιά του, μπορεί να δοκιμάσει ένα από τα κοκτέιλ στο Σοκάκι Café.