Ένα ταξίδι στα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου

Poseidon Undersea Resort, Φίτζι

Το ξενοδοχείο αυτό διαθέτει σουίτες «βυθισμένες» δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με ειδικές τζαμαρίες πάχους 10 εκατοστών, για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν την υποβρύχια θέα έξω από το δωμάτιο τους. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορεί κάποιος να ταΐσει τα ψάρια, ακόμα και τη νύχτα εφόσον έχουν τοποθετηθεί προβολείς για καλύτερη ορατότητα. Το θέρετρο διαθέτει υποβρύχιο εστιατόριο, βιβλιοθήκη, σαλόνι, χώρο θεάτρου, αίθουσα συνεδριάσεων, γήπεδο γκολφ, ιδιωτικές πισίνες, γυμναστήριο, γήπεδα τένις και φυσικά υπάρχει ο ωκεανός για καταδύσεις, κολύμπι και εξερεύνηση. Υπάρχουν πάντως επιπλέον 48 bungalows και βίλες στο Poseidon Mystery Island για εκείνους που δεν αισθάνονται έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα και προτιμούν να παραμείνουν στην παραλία ή απλά πάνω από το νερό.


Skylodge Adventure Suites, Περού

Αυτό το ιδιαίτερο ξενοδοχείο για τολμηρούς βρίσκεται σε ύψος 400 μέτρων στην πόλη Cuzco, στο Περού. Οι σουίτες έχουν σχήμα κάψουλας και η πρόσβαση σε αυτές είναι «κοπιαστική», αφού ο επισκέπτης έχει να επιλέξει ή την αναρρίχηση στο βουνό ή την εναέρια τροχαλία. Κάθε κάψουλα είναι εξοπλισμένη με τέσσερα κρεβάτια, τραπεζαρία και μπάνιο. Προσφέρει απεριόριστη θεά στην κοιλάδα των Ίνκας, πολυτελές πρωινό και βραδινό γεύμα με κρασί.

 

Hotel Kakslauttanen, Φινλανδία

Είναι το σπίτι του παγκοσμίου φήμης χωριού με igloo κατασκευασμένα από γυαλί. Περίπου 250 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, μπορείτε να θαυμάσετε τη μαγική λάμψη που προέρχεται από το Βόρειο Σέλας, ενώ βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας. Τα igloo είναι κατασκευασμένα από ένα γυαλί που δεν επιτρέπει στο πολύ κρύο να περάσει στο εσωτερικό. Το ξενοδοχείο παραμένει ανοικτό κατά τη διάρκεια της σεζόν κατά την οποία είναι ορατό το Βόρειο Σέλας, από την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου έως τα τέλη Απριλίου.

 

Woodpecker Hotel, Σουηδία

Το ξύλινο αυτό σπιτάκι είναι χτισμένο πάνω σε δέντρο ηλικίας 130 ετών, 13 μέτρα πάνω από το έδαφος του δημόσιου πάρκου όπου βρίσκεται, κοντά στη Στοκχόλμη. Η πρόσβαση γίνεται με ανεμόσκαλα, έχει κρεβάτι, τουαλέτα, κουζινάκι, θερμάστρα και υπέροχη θέα στο πάρκο και την κοντινή λίμνη. Διαθέτει, επίσης, βεράντα και αιώρα.

 

Whitepod Hotel, Ελβετία

Το τουριστικό χωριό Whitepod, δημιουργία της Σοφία ντε Μέιερ, έχει τιμηθεί με το Responsible Tourism Award for Innovation. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400μ. και προσφέρει διάφορα δωμάτια κάψουλες, χτισμένα πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα. Κάθε κάψουλα περιλαμβάνει ξυλόσομπα και ιδιωτικό μπάνιο.

 

Capsula Hotel, Ιαπωνία

Η αλυσίδα διαθέτει ξενοδοχεία σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στο εσωτερικό τους, αυτά τα μικροσκοπικά δωμάτια-κάψουλες διαθέτουν τηλεόραση και μια κουρτίνα που σου επιτρέπει να απομονωθείς από τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Ice Hotel, Σουηδία

Βρίσκεται στο Jukkasjärvi, 200 χλμ. βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, απλώνεται σε μια έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο παγωμένο ξενοδοχείο στον κόσμο. Όλες του οι εγκαταστάσεις, ακόμα και τα κρεβάτια, είναι φτιαγμένα από χιόνι και πάγο. Οι πελάτες, κοιμούνται μέσα σε θερμικό υπνόσακο, στο ειδικά σχεδιασμένο παγωμένο κρεβάτι, υπενδεδυμένο με δέρμα τάρανδου. Το πρωί, το προσωπικό του ξενοδοχείου σερβίρει ζεστό χυμό, αφού η μέση θερμοκρασία μέσα στα δωμάτια είναι -8 βαθμοί Κελσίου.

 

Gamirasu Cave Hotel, Καππαδοκία

Είναι χτισμένο σε μια σπηλιά μέσα σε ηφαιστειογενή  βράχο, ενώ παλιότερα ήταν βυζαντινό μοναστήρι. Λειτουργεί από το 1999 στο Oυγκρούπ στην Καππαδοκία της Τουρκίας και μέχρι πρόσφατα αποτελούσε καταφύγιο για Χριστιανούς καλόγερους. Μάλιστα, κάποια από τα δωμάτιά του χρησιμοποιούνταν ως κελιά. Η περιοχή είναι ιστορική, μιας που κατοικείται εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια.

 

The Starlight Room, Ιταλία

Μπορεί κανείς να νιώσει λες και βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου μέσα σε αυτό το περίεργο δωμάτιο επάνω στο βουνό. Η φιλόξενη κατοικία, η οποία είναι προσβάσιμη αποκλειστικά με snowmobile, έχει γυάλινη οροφή έτσι ώστε οι επισκέπτες να παρατηρούν τον ουρανό από το κρεβάτι τους. Βρίσκεται κοντά στην Cortina της Ιταλίας, 6.742 πόδια επάνω από την Οροσειρά των Δολομιτών, και αποτελεί το ιδανικό μέρος για να έχετε ανεμπόδιστη θέα στο εντυπωσιακό τοπίο.

 

The Attrap’ Reves Hotel, Γαλλία

Οι επισκέπτες αυτού του γαλλικού ξενοδοχείου μπορούν να ζήσουν στην κυριολεξία μέσα σε μία γυάλα καθώς κοιμούνται μέσα σε πλαστικές σφαίρες. Οι μεγάλες σφαίρες, κρυμμένες στην καρδιά του δάσους, 10 μίλια βόρεια της Μασσαλίας, προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας glamping επόμενης γενιάς. Το ξενοδοχείο άνοιξε το 2010 και προσφέρει στους λάτρεις της περιπέτειας την ευκαιρία να διανυκτερεύσουν κάτω από τα αστέρια στην πολυτέλεια ενός άνετου διπλού κρεβατιού.