5 μαγικές μονοήμερες εκδρομές στην Αττική

 

Γράφει η Κωνσταντίνα Γκολφομήτσου

Συντάκτρια της ομάδας citycampus.gr

 

Μια έρευνα έχει αποδείξει πως ο άνθρωπος, για να αντεπεξέλθει στη ρουτίνα της καθημερινότητας και να αντέξει την βάρβαρη εβδομάδα του, πρέπει να αλλάζει παραστάσεις και να εκτονώνεται! Μια λύση είναι τα ταξίδια. Βέβαια πολλοί δεν έχουν τον δέοντα χρόνο για ένα ταξίδι και ακόμα πιο πολλοί τα χρήματα! Για αυτό, λοιπόν, θα σας προτείνω μικρές υπέροχες μονοήμερες εκδρομές, που σίγουρα δεν κοστίζουν πολλά και θα σας δείξουν κάτι το διαφορετικό!

 

Λίμνη Μπελέτσι

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μια υπέροχη τεχνητή λίμνη που μάλλον για πολλούς είναι άγνωστη. Απέχει μόλις 30 χλμ. από την καρδιά της Αθήνας και βρίσκεται σ΄ ένα μέρος της Πάρνηθας, με τέτοιο τοπίο που πραγματικά θα σε μαγέψει. Πρόκειται για έναν προορισμό που σε καλεί να τον εξερευνήσεις σε κάθε σου βήμα. Θα συναντήσεις πανέμορφα ψηλά δέντρα, στα νερά της κύκνους, και καταπληκτική θέα! Προσφέρεται εκτός των άλλων και για βόλτες με ποδήλατο ή πεζοπορία μιας και παντού έχει μικρά ανεξερεύνητα μονοπάτια.

Σούνιο-Λαύριο

Ένας προορισμός που μάλλον είναι γνωστός σε όλους μας. Το θέμα είναι πόσοι όντως έχουμε βρεθεί σε αυτόν;! Αν δεν έχει τύχει ποτέ λοιπόν να πας, σε παροτρύνω να το βάλεις στα άμεσα σχέδια σου. Αν πάλι έχεις πάει, δεν χάνεις τίποτα με το να ξαναπάς και να απολαύσεις ό, τι σου προσφέρει το μαγικό αυτό μέρος. Στο Σούνιο θα βρεθείς φυσικά για να επισκεφθείς το ναό του Ποσειδώνα, που είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς ναούς της Αττικής . Στον αρχαιολογικό χώρο, πέραν του ναού θα απολαύσεις την μοναδική και εξαίσια θέα που σου προσφέρεται! Φυσικά μετά θα περάσεις και από το Λαύριο για βόλτα στο λιμανάκι, καφέ ή τσίπουρο και άρωμα θάλασσας!

Βασιλικά κτήματα Τατοΐου

Τα βασιλικά κτήματα είναι ένα μεγάλο δάσος αναψυχής και γαλήνης! Βρίσκονται στην Πάρνηθα και είναι προσιτά σε όλους. Το μέρος είναι πράγματι ιδανικό για μια Κυριακάτικη βόλτα. Για να βρεθείς, βέβαια, στα ανάκτορα πρέπει να περπατήσεις αρκετά, άλλα είναι μια διαδρομή που σε αποζημιώνει σε κάθε λεπτό. Επομένως, πάρε έναν καφέ στο χέρι, καλή παρέα και ξεκίνησε το περπάτημα! Απόλαυσε την Αθήνα από ψηλά, τα καταπράσινα τοπία, τα σπάνια δέντρα και δοκίμασε να κάνεις πικ-νικ κάτω από τις σκιές τους. Αν βέβαια δεν έχεις την διάθεση για πικ-νικ, 10 λεπτά από εκεί θα βρεις παραδοσιακές οικονομικές ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό.

Λίμνη Μαραθώνα

Η δεύτερη κοντινή μας λίμνη, δεσπόζει λίγο πιο έξω από τον Μαραθώνα και σε περιμένει να την επισκεφθείς. Το εντυπωσιακό φράγμα και η αρμονία γης και νερού θα σε μεταφέρουν σε ένα άλλο κλίμα. Θα σου πρότεινα να πας μια ηλιόλουστη μέρα, να περπατήσεις κατά μήκος του φράγματος και να χαθείς μέσα στο τοπίο. Φυσικά, το μικρό καφέ ακριβώς δίπλα από το φράγμα είναι μια σωστή επιλογή για να απολαύσεις με ηρεμία και ξεγνοιασιά το περιβάλλον. Ξεκίνα, λοιπόν, την εκδρομή σου για Μαραθώνα χωρίς δεύτερη σκέψη!

Ελευσίνα

Ίσως κάνεις από εμάς δεν θα επέλεγε την Ελευσίνα για μια σύντομη εκδρομή. Έλα όμως που θα έκανε λάθος, μιας και πρόκειται για τους πιο καλοδιατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους που υπάρχει και σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Εκεί θα βρεθείς με σκοπό να περιηγηθείς στον χώρο. Αν είσαι μεγάλος λάτρης της Ιστορίας μας, έχεις πολλούς λόγους για να ταξιδέψεις στην Ελευσίνα και να δεις τον τόπο που φιλοξενούσε τα περίφημα Ελευσίνια Μυστήρια. Αν πάλι δεν το έχεις και τόσο με την ιστορία πήγαινε όχι μόνο για να ξεναγηθείς ευχάριστα στον αρχαιολογικό χώρο, άλλα και για την βόλτα μετά στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου που φιλοξενεί εξαιρετικά τσιπουράδικα και σφύζει από κόσμο!

Τι περιμένετε, λοιπόν; Καφέ, σακίδιο και… γεια χαρά!