Εκπαιδευτικός Τουρισμός στη Λευκάδα: τι προτείνουμε να επισκεφθείτε

Μοναδικές εμπειρίες…

Ένα παζλ ομορφιάς, ιστορίας & γνώσεων…

Η Λευκάδα είναι από τους πιο ποιοτικούς και ελκυστικούς προορισμούς στην Ελλάδα για μαθητές και φοιτητές. Βασικό πλεονέκτημα του νησιού είναι η προσέγγισή του οδικώς, μέσω της πλωτής γέφυρας. Η φυσική ομορφιά, τα μνημεία της ιστορίας και ο πλούσιος πολιτισμός του προσφέρουν στους μαθητές γόνιμες εμπειρίες και αναμνήσεις που θα κρατούν για μια ζωή. Σας προτείνουμε λοιπόν μερικές από τις εκπαιδευτικές διαδρομές που μπορείτε να απολαύσετε στην όμορφη Λευκάδα…

 

Οργανώστε...

Μια βόλτα στην ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Περπατήστε στα όμορφα σοκάκια, που οδηγούν σε μικρές πλατείες, παρατηρείστε τα παραδοσιακά αρχοντικά και τις εκκλησίες και κάντε έναν λογοτεχνικό περίπατο στο Πάρκο των Ποιητών (Μποσκέτο) με τις προτομές σπουδαίων προσωπικοτήτων.

Επίσκεψη στο ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, χτισμένο στα 1300, επίσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο Φωνογράφου, στη Δημόσια Bιβλιοθήκη, στη Χαραμόγλειο Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη, στο Λαογραφικό Μουσείο «Πανταζής Κοντομίχης».

Κρουαζιέρα στα ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ, σκορπισμένα ανάμεσα στη Λευκάδα και στις Ακαρνανικές ακτές. Το Μαδούρι με το νεοκλασικό αρχοντικό του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Σκορπιό, το Σκορπίδι και το Μεγανήσι.

Επίσκεψη στη ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς στην Ελλάδα. Αποτελεί σταθμό για πολλά σπάνια πτηνά και το τοπίο είναι μαγευτικό.

Περιήγηση στην ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΝΗΡΙΚΟΣ, του 7ου π.Χ. αιώνα, δείγμα του λαμπρού αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Στο σημείο βρίσκονται τα ερείπια του οικισμού, δύο νεκροταφεία, αγροικίες και λιμενικές εγκαταστάσεις.

Περιήγηση στην ΕΝΔΟΧΩΡΑ, στα γραφικά ορεινά χωριά, για ανάπαυλα κάτω από τα πλατάνια, αγορά τοπικών προϊόντων, επίσκεψη σε μικρά λαογραφικά μουσεία και παλιά μοναστήρια και διαδρομές μέσα στη φύση. 

Επίσκεψη στην ιστορική ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ. Στη Μονή στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο, με σπάνιες παλαιές εκδόσεις Ελλήνων και ξένων τυπογράφων που χρονολογούνται από την εποχή της Τουρκοκρατίας, καθώς και το Ναυτικό Μουσείο με ομοιώματα πλοίων.