Σαντάνσκι Βουλγαρίας: Ιαματικό θέρετρο εδώ και αιώνες

Το Σαντάνσκι είναι η πρώτη πόλη που συναντούμε μπαίνοντας στη Βουλγαρία από τα σύνορα του Προμαχώνα, σε απόσταση 20 χλμ. περίπου. Ως θέρετρο προσφέρει δυνατότητες για ξεκούραση και αποκατάσταση της υγείας στη διάρκεια όλου του χρόνου.

Το κλίμα που επηρεάζεται από το Αιγαίο, τα βουνά που περικυκλώνουν την πόλη και τα ιαματικά νερά με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, ανέκαθεν προσέλκυαν τους επισκέπτες. Ακόμη και πριν χιλιάδες χρόνια, το Σαντάνσκι ήταν γνωστό στους Ρωμαίους, αργότερα και στους Βυζαντινούς αυτοκράτορες που το επέλεγαν για θεραπεία. Εδώ θεράπευαν και οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι. Στην πόλη υπάρχουν έξι ιαματικές πηγές, το νερό των οποίων έχει θερμοκρασία 78-81ο C.

 

Κέντρο Ευεξίας & Spa " Pirin Park Hotel"

Στις παρυφές του Σαντάνσκι, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με θέα το όρος Πιρίν, βρίσκεται το υπερσύχρονο Κέντρο Υδροθεραπείας, Ευεξίας & Spa του Pirin Park Hotel. Πρόκειται για ένα πολυτελέστατο πεντάστερο ξενοδοχειακό resort, με άριστες υποδομές, που προσφέρει συνθήκες εξαιρετικής διαμονής και ξεκούρασης καλύπτοντας τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.
Εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ, το Κέντρο Υδροθεραπείας και Ευεξίας στο Pirin Park Hotel παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να επωφεληθούν από έναν μοναδικό συνδυασμό θεραπειών και προγραμμάτων εκμεταλλευόμενοι τις θεραπευτικές ιδιότητες του ιαματικού νερού αλλά και του κλίματος της περιοχής.
 

Οι ιαματικές ιδιότητες του νερού

Το Κέντρο περιλαμβάνει τμήμα λουτροθεραπείας, τμήμα Spa και τμήμα αθλητισμού. Παντού χρησιμοποιείται ιαματικό νερό απευθείας από τις πηγές, ανανεώσιμο, το οποίο ενδείκνυται από τους ειδικούς στην πρόληψη και τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος (βρογχίτιδα, άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα), ανάρρωση μετά από πνευμονία, αρχικό στάδιο του πνευμονικού εμφυσήματος, χρόνιες παθήσεις των αρθρώσεων, ρευματικά, παθήσεις του νευρικού συστήματος, νευραλγία, αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και πολλά άλλα.
Το ιαματικό νερό είναι ζεστό, ελαφρώς μεταλλικό, καθαρό, διαυγές και ευχάριστο στη γεύση. Θερμοκρασία: 72-82 ºC. Μεταλλοποίηση: 0.51-0.6 mg/l. Οξύτητα pH = 7.5-8.7.


 

Προγράμματα θεραπείας και ευεξίας

Στο Pirin Park Hotel μπορεί κανείς να επιλέξει προγράμματα υγείας και προγράμματα Spa που συνδυάζουν θεραπείες χαλάρωσης, τόνωσης και αισθητικής. Βασικό είναι πως όλα τα προγράμματα εφαρμόζονται από υψηλά εκπαιδευμένο προσωπικό πάνω στον τομέα των Spa και των ιαματικών θεραπειών και πάντοτε υπό ιατρικό έλεγχο. Υπάρχουν ιατροί, φυσιοθεραπευτές, κινησιοθεραπευτές, κ.α.
Το Κέντρο διαθέτει ιατρείο, κλειστή πισίνα 25 μ., τζακούζι, θεραπευτική πισίνα, θεραπευτικά λουτρά, σύγχρονο γυμναστήριο, σάουνα, ατμόλουτρο, σολάριουμ, κέντρο περιποίησης προσώπου, τμήμα φυσιοθεραπείας, τμήμα λασποθεραπείας και εισπνοοθεραπείας.
Οι επισκέπτες έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να απολαύσουν διάφορα μασάζ, χαμάμ, αλλά και τις πισίνες των οποίων το ιαματικό νερό έρχεται κατευθείαν από τις πηγές. Ακόμη πιο δροσερή επιλογή, οι δύο εξωτερικές πισίνες, ειδικά διαμορφωμένες για ενήλικους και παιδιά, όπου επίσης το νερό έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

 

Pirin Park Hotel, Σαντάνσκι, Τηλ: +359 746 35 656

e-mail: marketing@parkhotelpirin.com

www.parkhotelpirin.com / www.sharlopov.eu