“Η Αμοργός μου” - “My Amorgos”: Το βιβλίο της Ειρ. Γιαννακοπούλου που παρουσιάζει την αμοργιανή και την ελληνική γαστρονομία και κουλτούρα

 

Το βιβλίο είναι γραμμένο με πολύ αγάπη για τον τόπο της, από την Ειρήνη Γιαννακοπούλου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμοργό, τότε που δεν υπήρχε ηλεκτρισμός στο νησί, και η ζωή ήταν πολύ δύσκολη για τους νησιώτες. Περιέχει όχι μόνο συνταγές, αλλά και την ιστορία τους, που βασίζεται αποκλειστικά στα τοπικά προϊόντα που παρήγαγαν. Είναι γραμμένο στην Αγγλική, προκειμένου οι ξένοι επισκέπτες του νησιού, να πάρουν μαζί τους γεύσεις, ιστορία και αρώματα Ελλάδας, μέχρι να επιστρέψουν ξανά.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο “Η Αμοργός μου – My Amorgos” εδώ:

https://a-mask.com/products/my-amorgos-book-by-irene-giannakopoulos

---------

Η Ειρήνη Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αμοργό, και τελείωσε το Δημοτικό στα Θολάρια της Αιγιάλης. Έμαθε τι σημαίνει αμοργιανή φιλοξενία βοηθώντας τον πατέρα της με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Αιγιάλη. Στα 18 της έφυγε στην Αμερική, όμως η Αμοργός την τράβηξε πίσω. Με την οικογένειά της ενεργοποιήθηκε δυναμικά στον τομέα του τουρισμού και με πολλή δουλειά κατάφερε να κάνει την Αμοργό διεθνώς γνωστή και το ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, το μοναδικό πεντάστερο του νησιού, να είναι σημείο αναφοράς και να προσδιορίζει την Αιγιάλη και την Αμοργό γενικότερα. Δραστηριοποιείται, επίσης, πολιτιστικά στο νησί (ίδρυσε τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο γυναικών Θολαρίων Αμοργού, το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ, το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών ταινιών μικρού μήκους Αμοργού, κ.α.) και διοχετεύει μεγάλο μέρος της αγάπης της στη γαστρονομία (δημιούργησε τη Γαστρονομική Λέσχη Αμοργού) και στο φυσικό περιβάλλον.