Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού «Taste like Chios Fest» στη Χίο

 

‘Taste like Chios Fest’ ή ‘Η Παράδοση στο Πιάτο μας’ τιτλοφορείται το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού, το οποίο έχει προγραμματιστεί στη Χίο από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου 2023.

Στόχος της εν λόγω δράσης, είναι η προσέλκυση επισκεπτών μέσω της ανάδειξης της χιώτικης γαστρονομίας και της ιστορίας της τοπικής κουζίνας των νησιών της Χίου, καθώς και η γευσιγνωσία παραδοσιακών συνταγών με τοπικά προϊόντα και με στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μεταξύ άλλων, στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν chefs, γεωργοί παραδοσιακής καλλιέργειας, πολιτιστικά σωματεία και μουσικοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους και θα περιηγηθούν στα αξιοθέατα του νησιού.

Ειδικότερα, κατά την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, στην πόλη της Χίου θα πραγματοποιηθούν μαγειρική και γευσιγνωσία, παρουσιάσεις σχετικά με την παραδοσιακή καλλιέργεια από ντόπιους παραγωγούς, χορευτικά, δρώμενα, γνωριμία με παραδοσιακά προϊόντα και παραδοσιακό γλέντι.

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί περιήγηση σε αξιοθέατα του νησιού, ενώ το βράδυ, Χιώτης σεφ θα μαγειρέψει στη Λαγκάδα. Τέλος, την τρίτη ημέρα θα διεξαχθεί διαγωνισμός τοπικών πιάτων στη Λαγκάδα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα λάβουν χώρα θεματικά master classes με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους chefs, με πιάτα βασισμένα στα χαρακτηριστικότερα προϊόντα της Χίου και κυρίως στη μαστίχα.