Virtual reality περιήγηση στα μνημεία της Θεσσαλονίκης

Καινοτόμες εφαρμογές που προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν εικονικά και τρισδιάστατα στην πόλη, προσθέτει στην «τουριστική φαρέτρα» της Θεσσαλονίκης ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ. Πρόκειται για δύο εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για Android και iOS, μέσω των οποίων η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο τον εαυτό της, σ’ όλο τον κόσμο. Οι χρήστες – ταξιδιώτες που καταφθάνουν στην πόλη ή σχεδιάζουν να την επισκεφθούν μπορούν να τις κατεβάσουν στο τάμπλετ ή στο smartphone μέσω του PlayStore ή του AppStore πληκτρολογώντας Thessaloniki VR και Thessaloniki Unesco VR.

Mε μάσκα Virtual Reality (ή και χωρίς αυτήν) ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί τρισδιάστατα στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως είναι η Καμάρα, τα Ανάκτορα του Γαλερίου (πλατεία Ναυαρίνου), το Αλατζά Ιμαρέτ, η πλατεία Αριστοτέλους, τα Λαδάδικα, η παραλία, το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλα.

Με την εφαρμογή Thessaloniki Unesco VR, μπορεί να περιηγηθεί στα 15 μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που διαθέτει η Θεσσαλονίκη και είναι κυρίως τα παλαιοχριστιανικά και μεταβυζαντινά μνημεία. Είναι ο Λευκός Πύργος, τα τείχη και οι άλλοι πύργοι της πόλης, η Ροτόντα, η Αγία Σοφία και ο Άγιος Δημήτριος.

Οι χρήστες μπορούν να μπουν στο επίσημο portal του Οργανισμού Thessaloniki.travel και να «κατεβάσουν» και τις δύο παραπάνω εφαρμογές.