ΚΥΠΡΟΣ… Ιδανικός προορισμός για Σχολικές Εκδρομές!

Εκδρομή στη γνώση, την ιστορία, τη φύση!

Η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς συνεπάγεται προσπάθεια, δουλειά αλλά πάνω απ’ όλα μάθηση. Η μάθηση, εκτός από το θεωρητικό επίπεδο, προϋποθέτει και συλλογή εμπειριών μέσω δραστηριοτήτων όπως η γνωριμία με σημαντικούς χώρους και τόπους. Η Κύπρος, ως γνήσιο κομμάτι του Ελληνισμού, αποτελεί αξιόλογο προορισμό για μαθητές και φοιτητές. Τα μνημεία της μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία και Ελληνικότητά της αλλά ταυτόχρονα, ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, είναι ένας χώρος που σφύζει από ζωή.

 

 

Μοναδικά αξιοθέατα

Η φύση προίκισε την Κύπρο πλουσιοπάροχα. Οι εναλλαγές στο τοπίο της είναι μοναδικές γεγονός που επιτρέπει στο επισκέπτη να ατενίζει πεδιάδες, λόφους, βουνά και θάλασσα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και που του δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτεί διαφορετικούς χώρους μέσα στην ίδια μέρα. Τα αμέτρητα αξιοθέατά της προσκαλούν σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Η «Πέτρα του Ρωμιού» - τόπος γέννησης της θεάς Αφροδίτης, το Κάστρο του Κολοσσιού –αρχηγείο των Ιωαννιτών ιπποτών– το αρχαιολογικό πάρκο της Κάτω Πάφου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και οι Τάφοι των Βασιλέων εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη, ενώ τα Φυλακισμένα Μνήματα και το Μουσείο του Απελευθερωτικού Αγώνος 1955-59, θυμίζουν έντονα τους εθνικούς αγώνες των Κυπρίων για την ελευθερία και μιλούν στην καρδιά του κάθε Έλληνα.

 

Σημαντικά θρησκευτικά μνημεία

Ως ένας από τους πρώτους χώρους που ασπάστηκε το Χριστιανισμό, η Κύπρος διαθέτει μια μακρά βυζαντινή παράδοση, η οποία αποτυπώνεται στο μεγάλο αριθμό εκκλησιών και μοναστηριών που διαθέτει. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που αυτή ακριβώς η παράδοση της χάρισε το προσωνύμιο «Η Νήσος των Αγίων»! Τα προσκυνήματά της αμέτρητα: Η Μονή της Παναγίας του Κύκκου, οι δέκα βυζαντινές εκκλησίες με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, η Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά, ο Ναός του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα και η Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στο Όμοδος, όπου και φυλάσσεται η Αγία Κάνναβη του Χριστού, είναι μόνο μερικά από τα σημαντικά χριστιανικά της μνημεία.

 

Συναρπαστικές δραστηριότητες… Εκπαιδευτικές εμπειρίες!

Πλαισιωμένη με τα καθαρότερα νερά της Ευρώπης σε ποσοστό 100% και διαθέτοντας μοναδικές παραλίες που μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, η Κύπρος αποτελεί έναν πραγματικό παράδεισο για τους λάτρεις της θάλασσας. Το ήπιο κλίμα της με το παρατεταμένο καλοκαίρι και τους σύντομους χειμώνες σε συνδυασμό με τα ζεστά της νερά που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει από τον Απρίλιο μέχρι το Νοέμβριο, ευνοούν τις εξορμήσεις στις παραλίες, σχεδόν όλο το χρόνο.

Οι δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους αμέτρητες: βοτανικοί και ζωολογικοί κήποι, γεωλογικά πάρκα, περιβαλλοντικά κέντρα, χώροι άθλησης, ποδηλατικές διαδρομές, ιππασία, θεματικά μουσεία, μονοπάτια της φύσης, υδροπάρκα, πτηνοπαρατηρήση, γήπεδα γκολφ, μαρίνες, αγγειοπλαστική και βυζαντινή αγιογραφία είναι μόνο μερικές από τις επιλογές του επισκέπτη.

Καθημερινές απολαύσεις της ζωής!

Η Κυπριακή κουζίνα προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία μέσα από μια πανδαισία 20-30 διαφορετικών «μεζέδων», οι οποίοι συνοδεύονται από το Κυπριακό κρασί και ιδιαίτερα τη γλυκόπιοτη Κουμανταρία, το αρχαιότερο κρασί στον κόσμο με ονομασία προέλευσης. Οι επτά διαδρομές του Κρασιού μυούν τον επισκέπτη στην οινοπαραγωγική παράδοση που διαθέτει η Κύπρος, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μοναδικών αναμνήσεων από αξέχαστες διακοπές.

 

Η Κύπρος αποδεικνύεται μια πραγματική «αποκάλυψη» για τους Έλληνες,

καθώς ξεπερνά κάθε προσδοκία τους

και κατοχυρώνει για πάντα τη θέση που ήδη κατείχε στην καρδιά τους.

Μια επίσκεψη στην Κύπρο ισοδυναμεί με μια γνωριμία με τον οικουμενικό Ελληνισμό!

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

www.visitcyprus.com

Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Ξενοφώντος 2Α, 3ος όροφος, Αθήνα

Τηλ.: 210-3610178

cto-athens@cyta.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ