8 εξωτικές παραλίες στη Χαλκιδική που θα σας μαγέψουν!

 

Στη Χαλκιδική μπορεί να βρει κανείς κάθε είδους παραλία που επιθυμεί… με αμμουδιά, με βότσαλο, με ρηχά ή με βαθιά νερά, πολυσύχναστες ή απόμερες. Αυτή τη φορά, επιλέξαμε οκτώ παραλίες που η ομορφιά τους παραπέμπει σε εικόνες εξωτικών τοπίων και πραγματικά, αξίζει να τις επισκεφτείτε.

 

Σπαθιές

Στη χερσόνησο της Σιθωνίας, 7,5χλμ από τη Νικήτη και μετά τη γνωστή Ακτή Καλογριάς, βρίσκονται οι Σπαθιές. Ένας πολύ μικρός κολπίσκος με ήρεμα, ρηχά, δροσερά νερά. Ξεχωρίζει για τα πεύκα της που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της και όλη μέρα προσφέρουν σκιά. Η έλλειψη οργάνωσης είναι αυτό που απογειώνει την εξωτική ομορφιά της.

 

Ακτή Κοβιού

Η Κοβιού είναι ένας μικρός κόλπος στη Σιθωνία, σφηνωμένος στη βραχώδη ακτογραμμή, περίπου 6χμ νότια της Νικήτης, ανάμεσα στον Αϊ Γιάννη και στην Καλόγρια. Η παραλία περιστοιχίζεται από βραχώδεις λόφους με χαμηλή βλάστηση και σποραδικά νεαρά πεύκα. Το νερό βαθαίνει ομαλά, έχει ένα φανταστικό πρασινωπό χρώμα, ίσως τα πιο έντονα νερά όλης της Χαλκιδικής και η παραλία έχει ψιλή και λευκή άμμο. Για να φθάσετε στην Κοβιού, θα παρκάρετε στο πλάτωμα δίπλα στον κεντρικό δρόμο, στο σημείο όπου υπάρχει σχετική πινακίδα. Έπειτα, ένα μικρό μονοπάτι σας οδηγεί στην ακτή. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε χρειάζεστε τον δικό σας εξοπλισμό. Όταν βρεθείτε εκεί, αξίζει να περιμένετε το ηλιοβασίλεμα!

 

Καρύδι-Βουρβουρού

Μία εξωτική παραλία στην ανατολική Σιθωνία, 17χλμ από τη Νικήτη, με λευκή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά, άσπρα βράχια και ένα άλσος από πεύκα. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μικρά ακρωτήρια και έχει βορειοανατολικό προσανατολισμό. Έτσι προστατεύεται από τους νότιους ανέμους, που είναι συχνοί το καλοκαίρι και η θάλασσα είναι συνήθως ήρεμη ακόμη και όταν φυσάει. Τα νερά της είναι ρηχά και ζεστά.

 

Goa beach - Σάρτη

Αμμώδης απομονωμένη παραλία στη Σιθωνία, που περιβάλλεται από βράχο και με υπέροχη θέα στον Άθω. Βρίσκεται περίπου 2 χλμ νότια της Σάρτης, και πήρε το όνομά της από το Goa Beach Bar που λειτουργεί στο σημείο. Πρόκειται για μια μικρή παραλία με θόρυβο και ίσως κόσμο, λόγω του μπαρ. Ένα τμήμα της καταλαμβάνεται από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες του Goa και η υπόλοιπη ακτή είναι ελεύθερη. Η πρόσβαση γίνεται μέσω χωματόδρομου ακολουθώντας την πινακίδα στον κεντρικό δρόμο νότια της Σάρτης.

 

Καβουρότρυπες

Βρίσκονται στη χερσόνησο της Σιθωνίας, στην ανατολική πλευρά της. Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά που θυμίζουν πισίνα, με λευκά βράχια και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα. Αυτό το τοπίο εξωτικής ομορφιάς και η θέα προς τον επιβλητικό Άθω δημιουργούν έναν μικρό επίγειο παράδεισο. Οι Καβουρότρυπες παλαιότερα ήταν ελάχιστα γνωστές, μόνο στους ντόπιους ή στους λάτρεις της περιοχής. Σήμερα βέβαια, παρόλο που ποτέ δεν έχει τοποθετηθεί οδική σήμανση για το σημείο, το «μυστικό» το μοιράζονται πολλοί. Γι΄ αυτό και χρειάζεται η ανάλογη φροντίδα ώστε το μέρος να διατηρήσει την αυθεντική ομορφιά του.

 

Γλαρόκαβος
Τεράστια παραλία, μια από τις πιο όμορφες στην Κασσάνδρα. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου, κοντά στο Πευκοχώρι. Η τοποθεσία είναι εκπληκτική με φυσικό λιμανάκι, πεύκα που χαρίζουν τη σκιά τους στους λίγους «τυχερούς», κρυστάλλινα νερά και αμμουδιά με χαλικάκι.

 

Άφυτος
Στην Άφυτο, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Χαλκιδικής, ο δρόμος για την παραλία έχει δυο διακλαδώσεις: αριστερά κατηφορίζει προς το λιμανάκι, τις «Βάρκες» όπως συνηθίζουν να το λένε οι ντόπιοι. Εκεί θα βρείτε λίγα ταβερνάκια μπροστά στη θάλασσα, και καφέ μπαρ με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η παραλία είναι μικρή και τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται το αδιαχώρητο. Η άλλη παραλία, δεξιά του δρόμου, είναι η Λιόση με beach bars και εστιατόρια. Κάτω από τον οικισμό βρίσκουμε και άλλες υπέροχες παραλίες, όπως τις Μουδουνού, Άφυτις, Δάφνη, Βαλόπετρες, στο μεγαλύτερο μέρος τους οργανωμένες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά.

 

Δρένια ή Γαϊδουρονήσια

Ανατολικά από το νησάκι της Αμμουλιανής βρίσκεται ένα σύμπλεγμα μικρών νησίδων. Πήρε το όνομά του από το μεγαλύτερο σε έκταση νησάκι, τα Δρένια. Εκεί παλιά πήγαιναν μόνο οι κάτοικοι της Αμμουλιανής για να γιορτάσουν την Καθαρή Δευτέρα. Σήμερα, στα Δρένια θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, αναψυκτήριο και εστιατόριο. Μπορείτε να φτάσετε με λάντζα από την Ουρανούπολη ή να νοικιάσετε βαρκάκι και να εξερευνήσετε όλες τις νησίδες. Για τους λάτρεις του βυθού, εφοδιαστείτε με μάσκα και βατραχοπέδιλα και εξερευνήστε το μαγευτικό υποθαλάσσιο τοπίο.