Το Sani Gourmet επιστρέφει στο Sani Resort

 

Από τις 7 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2023 το Sani Resort έρχεται στο προσκήνιο των κορυφαίων κλιμακίων της γεύσης, για 5 ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές.

 

Κορυφαία ονόματα της διεθνούς υψηλής γαστρονομίας που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα καθώς και καταξιωμένοι σεφ - βραβευμένοι με αστέρια Michelin- θα παρευρεθούν φέτος στο Sani Gourmet, που επιστρέφει αναβαθμισμένο και πιο ανανεωμένο από ποτέ, από τις 7 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2023.

Με κεντρικό θέμα "Savour the Stars” και μία ατζέντα 5 ξεχωριστών δείπνων που θα πραγματοποιηθούν στα εστιατόρια Elia και Water του Sani Resort, το Sani Gourmet γίνεται ένα σημείο συνάντησης για δημιουργούς και λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Sani Gourmet 2023

Στο "Savour the Stars” του Sani Gourmet η A-list της haute cuisine θα δημιουργήσει degustation menus από διαφορετικές κουζίνες (γαλλική, modern, fusion), με έμπνευση από εμβληματικά και αγαπημένα signature πιάτα, συνοδευόμενα από επιλεγμένες λίστες εκλεπτυσμένων κρασιών ελληνικών και ξένων αμπελώνων, απαντώντας στις πιο υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις.

Συγκεκριμένα:

- Στις 7 Ioυλίου: Ο κορεάτικης καταγωγής, βραβευμένος με 1* Michelin celebrity σεφ, ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας εστιατορίων παγκοσμίως Αkira Back και πάντα στην πρώτη γραμμή γαστρονομικής καινοτομίας και τέχνης, δημιουργεί στο εστιατόριο Elia του Porto Sani.

- Στις 22 Iουλίου: Η Hélène Darroze, η "Καλύτερη Γυναίκα Σεφ στον Κόσμο για το 2015", με τρία εστιατόρια και συνολικά 6* Michelin, το 3* The Connaught στο Λονδίνο, το 2* Hélène Darroze στο Παρίσι και το 1*Hélène Darroze à Villa La Coste στην Προβηγκία θα πρωταγωνιστήσει στην κουζίνα του Elia του Porto Sani.

- Στις 29 Ιουλίου: Ο Christian Le Squer, κάτοχος 3* Michelin, και Head Chef στο εστιατόριο Le Cinq του Four Seasons Hôtel George V στο Παρίσι δημιουργεί στο Elia του Porto Sani.

- Στις 5 Αυγούστου: Η γαλλίδα σεφ Stephanie Le Quellec του La Scene και του MAM στο Παρίσι κι επικεφαλής του εστιατορίου Over Water στο Sani Asterias επιστρέφει στο Sani Resort, στο εστιατόριο Water του Sani Asterias, με κεντρική έμπνευση την κουζίνα της Νότιας Γαλλίας.

- Στις 12 Aυγούστου: Eντυπωσιακό φινάλε για τον κορυφαίο θεσμό στο εστιατόριο Elia, με τον βραβευμένο με 3* Michelin Σεφ Javier Torres των Hermanos Torres και το εστιατόριο Cocina Hermanos Torres στη Βαρκελώνη, παγκοσμίως γνωστό για το live cooking & open kitchen concept.

 

Το Sani Gourmet 2023 υπόσχεται να φέρει κοντά γευστικούς πολιτισμούς και δημιουργούς από όλον τον κόσμο προσφέροντας στους καλεσμένους του εξαιρετικές εμπειρίες σε μία μοναδική γιορτή της σύγχρονης βραβευμένης γαστρονομίας πολλών αστέρων.