ΔΕΘ 2019: Έρχεται η μεγάλη γιορτή της Επιχειρηματικότητας και του Πολιτισμού!

Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας και των Βαλκανίων συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας πίσω από το άλλο, εκπέμποντας ένα ισχυρό σήμα ανάπτυξης νέων διεθνών συνεργασιών και υλοποίησης επενδύσεων με άξονα την ελληνική οικονομία, αλλά και την ευρύτερη περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η 84η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συνεχίζει την παράδοση της σύνδεσής της με την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και τις νέες τεχνολογίες και αποτελεί μία γιορτή καινοτομίας και πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία.

Στη φετινή ΔΕΘ, που θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, συμμετέχουν αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις από όλη τη χώρα, αλλά και σημαντικές εταιρείες από την παγκόσμια αγορά. Παράλληλα, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσει το «βήμα» για τις εξαγγελίες και τα μηνύματα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους επιχειρηματίες και τον ελληνικό λαό.

Στο επίκεντρο η επιχειρηματικότητα

Εξωστρέφεια, επιχειρηματικότητα και καινοτομία είναι τα βασικά γνωρίσματα της 84ης ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, θεωρώντας τη διοργάνωση πολύτιμο εργαλείο για την προβολή και την επίτευξη εμπορικών συνεργασιών. Οι επιμέρους ενότητες της φετινής ΔΕΘ καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο σχετικά με την Εκπαίδευση, την Αυτοκίνηση, την Ενέργεια, την Ομορφιά, τη Γαστρονομία, κ.α., με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα, σημαντική θα είναι η παρουσία εταιρειών και αντιπροσωπειών από άλλες χώρες, όπως ΗΠΑ, Κίνα, κ.α., με παρουσιάσεις, events, ημερίδες, και με συμμετοχή στελεχών.

Η «Νέα Ινδία»

Τιμώμενη Χώρα φέτος στη ΔΕΘ είναι η Ινδία, η οποία «παίρνει τη σκυτάλη» από τις ΗΠΑ που τιμήθηκε πέρυσι, για να προσθέσει το δικό της «στίγμα» στο σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας. Πρόκειται μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και μία ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομική και επενδυτική υπερδύναμη. Σλόγκαν της ινδικής συμμετοχής είναι «Νέα Ινδία» και θα παρουσιαστεί το σύγχρονο και δυναμικά αναπτυσσόμενο οικονομικό και επιχειρηματικό προφίλ της. Η υψηλή τεχνολογία, η καινοτομία, η γεωργία και ο τουρισμός αποτελούν ορισμένους από τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα σε Ελλάδα και Ινδία. Στο πλαίσιο αυτό, ινδικές επιχειρήσεις και φορείς θα πραγματοποιήσουν επαφές με αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο τη δημιουργία εμπορικών σχέσεων. Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στη φαρμακευτική βιομηχανία, την αεροδιαστημική, αλλά και τη μεγάλη βιομηχανία του Bollywood.

Πολιτισμός & Ψυχαγωγία

Η ΔΕΘ, εμπεριέχει στο DNA της το στοιχείο της ψυχαγωγίας, αποτελώντας έναν ζωντανό πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες και μια γιορτή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η ΔΕΘ συνοδεύεται επίσης από πολυποίκιλο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με συναυλίες και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως το μεγαλύτερο μυθολογικό πάρκο που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, οι «Θεοί του Ολύμπου», ένα θεματικό υπερθέαμα 2.100τ.μ. με επιβλητικά ομοιώματα, 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά acts και πολλές εκπλήξεις.