Τουρισμός και Προϊόντα της ελληνικής γης. Γράφει ο Δημήτρης Καπούνης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ, Πρόεδρος ΕΑΣ Νάξου

 

Γράφει ο

Δημήτρης Καπούνης

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ

Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου

 

" Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Γλινάδο Νάξου. Παιδί αγροτικής οικογένειας, ασχολήθηκα από μικρός με την γη και τα προϊόντα της.

Ξέρω από πρώτο χέρι τον μόχθο των αγροτών και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και αγωνίστηκα για χρόνια διεκδικώντας καλύτερη αντιμετώπιση για τους αγρότες και μεγαλύτερη αναγνώριση της αξίας των θησαυρών της ελληνικής γης.

Οι περισσότεροι, εξάλλου, με γνωρίζετε ακριβώς από την μεγάλη και επιτυχή προσπάθεια που έχω κάνει, ως Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, να προβληθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό η Πατάτα Νάξου, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και οι ομορφιές των Κυκλάδων. Ακόμη, μέσω της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών προβάλαμε και λύσαμε πολλά προβλήματα των αγροτών, δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας και δουλέψαμε για τα προβλήματα των αγροτών όλης της χώρας και των επαγγελμάτων και καταναλωτών που συνδέονται με τη γεωργία.

Στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, γιατί πιστεύω πως η φωνή του Έλληνα Αγρότη πρέπει να δυναμώσει στην Ευρωβουλή.

Μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες (και για τη λύση των οποίων θα αγωνιστώ σθεναρά, με τη στήριξή σας) είναι οι παράνομες (και καταστροφικές για τους κτηνοτρόφους) «ελληνοποιήσεις» προϊόντων, τα «κόκκινα» δάνεια σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία και το Ασφαλιστικό – επίσης, η θέση μου είναι σταθερά υπέρ μιας πιο δίκαιης κατανομής πόρων στην επόμενη Κεντρική Αγροτική Πολιτική (καθώς θεωρώ ότι η χώρα μας και ειδικά τα νησιά και οι ορεινές περιοχές πρέπει να τύχουν ειδικής προστασίας και μέριμνας).

Οι λύσεις στα προβλήματα της χώρας μας εξαρτώνται άμεσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό στις Ευρωεκλογές πρέπει να συμμετάσχουν άνθρωποι που έχουν την εμπειρία, τη γνώση και τη θέληση να σχεδιάσουν, να προβάλλουν, να διεκδικήσουν για τη χώρα τους και τον εργαζόμενο κόσμο της, για τους μεσαίους και μικρούς αγρότες μας και τα χειμαζόμενα στρώματα της κοινωνίας μας.

Και εγώ, είμαι ένας από αυτούς. Ξέρω τα προβλήματα των αγροτών και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις να τα λύσω - για όλους τους αγρότες! "