Προϊόντα ΕΑΣ Νάξου: Ασύγκριτη γεύση & υψηλή ποιότητα!

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου φέρνει στο τραπέζι μας, σε όλη τη χώρα, εκλεκτά προϊόντα τα οποία καλύπτουν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και έχουν παραχθεί με βάση σταθερές παραδοσιακές αξίες!

Από την ίδρυσή της το 1926 έως και σήμερα, η ΕΑΣ Νάξου διαδραματίζει, με τη λειτουργία και την πολυποίκιλη δράση της και πάντοτε μέσω της Συνεταιριστικής Ιδέας, ρόλο πρωταγωνιστικό στο να αναπτυχθούν η αγροτική παραγωγή και η οικονομία του τόπου μας, ενώ παράλληλα στηρίζει, έμπρακτα και με πολλούς τρόπους, τον αγρότη.

Με αγάπη, μεράκι και έμφαση στην πλούσια γεύση και την υψηλή ποιότητα, μας προσφέρει μία μεγάλη γκάμα τυριών που παράγονται από φρέσκο, παστεριωμένο ντόπιο γάλα, όπως η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., το Κεφαλοτύρι Νάξου, το Γίδινο Νάξου, το «Ναξιώτικο» Λευκό Τυρί, η γλυκιά και η ξινή Μυζήθρα, το Ορεινό Νάξου, το Ξινότυρο, η Καπνιστή Γραβιέρα και το Τυρί με βότανα και μπαχαρικά. Παράλληλα, σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις είναι το φρέσκο παστεριωμένο Γάλα της Ε.Α.Σ., το Γιαούρτι Νάξου και το νωπό Βούτυρο με την ξεχωριστή γεύση.

Σπουδαίο ρόλο στην ιστορία και την ανάπτυξη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου διαδραματίζει, επίσης, η ξακουστή Πατάτα Νάξου με τη μεγάλη θρεπτική αξία και την πλούσια γεύση, που παράγεται κυρίως στα πεδινά παραθαλάσσια χωράφια με παραδοσιακό τρόπο λίπανσης, εδώ και δεκαετίες. Παράγεται μάλιστα και πατατόσπορος, για να διασφαλιστεί η ποιότητα των επόμενων σοδιών.

Η Γραβιέρα Νάξου

Η περίφημη Γραβιέρα Νάξου είναι η «ναυαρχίδα» της παραγωγής, αλλά και το πιο μεγάλο καμάρι, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Δικαιολογημένα κέρδισε το καταναλωτικό κοινό και η Ένωση προχώρησε στην Πιστοποίησή της ως Προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.)

Αυτό το σκληρό τυρί, με το υποκίτρινο χρώμα, τη λεπτή, ξηρή επιδερμίδα, τη συμπαγή ελαστική μάζα, τις χαρακτηριστικές μικρές διάσπαρτες οπές, το φίνο άρωμα, τη γλυκιά και λεπτή γεύση και την πολύ χαρακτηριστική επίγευση έχει εδώ και χρόνια κερδίσει τη φήμη ως ένα από τα δύο κυριότερα προϊόντα του νησιού (το άλλο είναι η πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε.) και ένα από τα κορυφαία ελληνικά τυριά, ενώ είναι ιδανικό για όλες τις χρήσεις (επιτραπέζιο, για τρίψιμο, για σαγανάκι, κλπ).

Το πιο εντυπωσιακό είναι η μεγάλη περιεκτικότητα της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. σε ασβέστιο, καθώς για να παραχθεί ένα κιλό γραβιέρας χρησιμοποιούνται 11 κιλά γάλα, ενώ έχει χαρακτηρισθεί από πολλά ινστιτούτα και επιστήμονες ως ένα από τα καταλληλότερα τυριά για κατανάλωση από άτομα νεαρής ηλικίας, διότι παρέχει πολύτιμη βοήθεια στην ανάπτυξή τους. Παρασκευάζεται από 80% αγελαδινό γάλα κατ’ ελάχιστο και 20% αιγοπρόβειο γάλα κατά μέγιστο, με την προσθήκη παραδοσιακής πυτιάς.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου έχει αποσπάσει πολλές και σημαντικές διακρίσεις, εγχώριες και διεθνείς, που αποτελούν, ασφαλώς, επιπλέον απόδειξη της μεγάλης της ποιότητας.

 

Απολαύστε την αξεπέραστη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. σε μια εκλεκτή συνταγή από την Ε.Α.Σ. Νάξου:

Κροκέτα Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. με κρέμα μανιταριού

 

Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με την ΕΑΣ Νάξου:

Τηλ. (+30) 22850-25340, 22850-22883

E-mail: easnaxos@otenet.gr

Ιστοσελίδα: www.easnaxos.com

Facebook: easnaxou  Instagram: easnaxou