Κέρκυρα: ιδανικός προορισμός για Family Holidays

 

Με υπέροχες παραλίες, οργανωμένα τουριστικά θέρετρα και αμέτρητες δραστηριότητες, το νησί των Φαιάκων είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές με παιδιά.

 

Η Κέρκυρα αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για οικογενειακές διακοπές, καθώς προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες που μπορούν να ικανοποιήσουν άτομα κάθε ηλικίας. Με αναρίθμητες ευκαιρίες να διασκεδάσετε, εξερευνώντας τη φυσική ομορφιά του νησιού και το πολιτιστικό παρόν και παρελθόν, η Κέρκυρα είναι ο απόλυτος προορισμός για ένα συναρπαστικό ταξίδι.

Τα περισσότερα παραθαλάσσια θέρετρα του νησιού είναι ιδανικά για οικογένειες, με ασφαλείς παραλίες, ποιοτικές ανέσεις και πλήθος επιλογών για διαμονή, από ξενοδοχεία έως πανέμορφες εξοχικές κατοικίες. Τα Γουβιά, η Αχαράβη, ο Αρίλλας, το Νησάκι, είναι μερικά μόνο από τα θέρετρα που συνδυάζουν εξαιρετικά φυσικό περιβάλλον, παραλίες και επιλογές διασκέδασης.

 

Ταξίδι στην Ιστορία

Ανακαλύψτε το πλούσιο ιστορικό παρελθόν του νησιού μέσα από εντυπωσιακά μνημεία, μουσεία και πολιτιστικά αξιοθέατα, συνδυάζοντας την αναψυχή με τη μάθηση και την ανακάλυψη. Χαρείτε βόλτες στα στενά καντούνια της Παλιάς Πόλης, απολαύστε τη μεγαλοπρέπεια της Σπιανάδας, της μεγαλύτερης πλατείας των Βαλκανίων, επισκεφθείτε το Ποντικονήσι, το παραμυθένιο Αχίλλειο, το επιβλητικό Μον Ρεπό, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, τις πολυάριθμες εκκλησίες, μεταξύ αυτών και το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό, το Μουσείο Διονύσιου Σολωμού, την αρχαία Παλαιόπολη, την Ιερά Μονή Παναγιάς Παλαιοκαστρίτσας και πολλά ακόμη.

 

Ανακαλύψτε τη Φύση

Μαζί με την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της, η Κέρκυρα ξεχωρίζει και τα ασύγκριτα φυσικά κάλλη της. Αξίζει να επισκεφτείτε το Παρατηρητήριο του Κάιζερ στο χωριό Πέλεκας, για να απολαύσετε εκπληκτική θέα και φανταστικό ηλιοβασίλεμα. Επίσης, τον Ερημίτη στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, έναν καταπράσινο παράδεισο με καταγάλανα νερά, παραλίες, ορμίσκους, ακρωτήρια και λίμνες, καταφύγιο για πλήθος σπάνιων πτηνών και ζώων. Στο νότιο τμήμα του νησιού, επισκεφτείτε τη Λίμνη Κορισσίων, τον σημαντικότερο υγροβιότοπο. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται το Κεδροδάσος και οι αμμοθίνες, που το ύψος τους ξεπερνά τα 15 μέτρα δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα. Στα νότια μπορείτε να δείτε και το μοναδικό φυσικό τοπίο των Αλυκών Λευκίμμης.  

 

ΤΑ ΓΟΥΒΙΑ

Απλωμένα σε έναν μεγάλο φυσικό κόλπο, τα Γουβιά, είναι ιδανική επιλογή διαμονής για οικογενειακές διακοπές. Δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, μόλις 8χλμ. βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, διαθέτουν τα πάντα: πράσινο περιβάλλον, όμορφα καταλύματα, αγορά, εστιατόρια, νυχτερινή διασκέδαση, κ.α. Η παραλία τους πεντακάθαρη και οργανωμένη, με ρηχά νερά, είναι ιδανική για κολύμπι και θαλάσσια σπορ, ενώ η σύγχρονη μαρίνα, η μεγαλύτερη του νησιού, δίνει μια κοσμοπολίτικη αύρα. Η θέση τους καθιστά τα Γουβιά ένα εξαιρετικό κέντρο για την εξερεύνηση του βόρειου τμήματος της Κέρκυρας, αλλά και για συχνές βόλτες στην Πόλη, με την οποία συνδέονται και με αστικό λεωφορείο.

 

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ

Φημισμένος τόπος που αξίζει να επισκεφτείτε. Απέραντο πράσινο με ελαιώνες και πεύκα που καταλήγει σε γαλαζοπράσινα νερά, δαντελωτά ακρογιάλια και ορμίσκους με χρυσαφένιες αμμουδιές. Οργανωμένη είναι η κύρια παραλία της, αλλά θα βρείτε και πολλές ακόμη μικρές και γαλήνιες. Θα σας εντυπωσιάσει η Μονή της Παλαιοκαστρίτσας του 13ου αιώνα, ενώ για τα παιδιά υπάρχει στην περιοχή η Aqualand, ένα μεγάλο και εντυπωσιακό υδάτινο πάρκο.

 

TOP ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Σας προτείνουμε ένα από τα πιο γραφικά καταλύματα στην Κέρκυρα, το Isabella Country House. Βρίσκεται στα Γουβιά και είναι ιδανικό για παρέες, ζευγάρια και οικογένειες. Δείτε το εδώ.